In het donker

Wie zijn toch die mensen die je avond aan avond aanstaren vanuit het donker?

Leuke vraag om te stellen aan theatermakers. Vriend en vijand ineen, weglopers, vrienden, doelgroep, bestaansrecht: het theaterpubliek.

Tijdens het Nederlands Theaterfestival draaien we de rollen voor een keer om: we zetten het publiek op het podium en de makers, producenten en theaterdirecteuren in de zaal. Startvraag: als de volle zaal de norm wordt, met wie is die dan gevuld? En vervolgens: wat voor relaties kun je allemaal aanknopen met dat publiek? Maken we er een nieuwe elite van? Laten je je oren hangen naar publiekswensen? Is dat erg? Wenst het publiek eigenlijk wel wat?

Clairy Polak leidt de zaal met vaste hand langs persoonlijke verhalen van theaterbezoekers (waaronder Boris van der Ham), de relaties van Toneelgroep MAX, Holland Festival en Merlijn Twaalfhoven en optredens van De Warme Winkel en Johan Fretz. Voor iedereen die bezig is met hoe het verder moet met de kunsten de komende jaren, en iedereen die nieuwsgierig is naar wie hem of haar aanstaart – vanuit het donker maar ook vanaf de bühne.

Op het podium van de Amsterdamse Stadsschouwburg, op 5 september, om half negen. Kaartjes koop je hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s