Liefde.

-0-0-820-540We worden twee keer zo oud als een eeuw geleden. Onze ideeën over ons werk, onze scholing, onze opvoeding, onze vrijheid zijn onherkenbaar veranderd. Tegelijkertijd zijn onze liefdesidealen vrijwel hetzelfde gebleven. Onze huwelijken stranden – maar we blijven trouwen. We zijn vrijer op vele vlakken – maar ons verlangen naar en de hoofdrol voor Die Ene blijft fier overeind. Aan de rafelranden van onze liefdescultuur roeren zich pioniers. Een vrijgezellenpartij, polyamoristen, tantristen, geheelonthouders – broeit daar de vernieuwing? Of is het huwelijk, dat prachtige 19de eeuwse huis, juist weer helemaal toe aan restauratie en hergebruik?

Samen met Gian van Grunsven, De Balie Cinema en De Correspondent ga ik op zoek naar de mogelijkheden om anders over de liefde te denken. Daarom maken we komend najaar de filmserie The Future of Love. Elke vier weken een liefdesfilm die het hart beroert en de geest uitdaagt, voorafgegaan door goede gesprekken met wetenschappers, filosofen, kunstenaars en andere liefdesspecialisten. Met bij de films diepteverhalen en/of interviews op de Correspondent, door Nina Polak.

Op 7 oktober beginnen we met het hilarisch-tragische The Lobster, liefdesgoeroe Jan Geurtz  en journalist en singleslobbyist Maartje Duin.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s