Papegaaienkooi

Internet is een papegaaienkooi.

Ik schrijf een stuk voor mijn project De Grote Verwenning. Ik lees daarvoor een mooi artikel, waarin wordt verwezen naar een onderzoek. Interessant en actueel onderzoek – dus op zoek ernaar. Nergens op internet te bekennen. Wel: nog veel meer recente artikelen die er naar verwijzen. Dat maakt het nog interessanter. Na een uur zoeken is het onderzoek nog steeds onvindbaar. Maar blijkt wel dat het tien jaar oud is. En dus onbruikbaar.

Iedereen praat elkaar na, je weet het wel, maar het is te gemakkelijk om het te vergeten. Wat dat betreft zijn wij allen politici op tv. Maar wij moeten ook nog onze eigen factcheckers zijn.

Advertentie

Een gedachte over “Papegaaienkooi

  1. Ik reageer eigenlijk op het artikel en niet op jouw blog. Vind het een mooi artikel, en maakt dat dan uit wat de bron is als de discussie actueel is? Heel herkenbaar en door mijn 2-jarige zoontje zie ik nu goed hoe dat ‘mis gaat’ bij de westerse opvoeding. Hij wil alles ‘zelf’ doen. Het is zo makkelijk het uit zijn handen te nemen, omdat dat sneller gaat, en hem daarmee te leren dat mammie toch wel alles doet. En het is zo mooi om te zien hoe enorm goed hij wel de verantwoordelijkheid aan kan. Een tijdje terug gingen we eieren eten, hij haalde ze enthousiast uit de koelkast en ze vielen op de grond. De volgende keer dat hij eieren uit de koelkast haalde concludeerde hij zelf dat hij de doos met twee handjes vast moest houden zodat ze niet op de grond zouden vallen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s