Een beter plan

In zijn onovertroffen Utrechtse geschiedenis De Kleine Parade pint Rob van Scheers het Utrechtse levensgevoel vast in drie meedogenloze woorden: Alles Is Niets. Scepsis. Melancholie. Utrecht houdt het klein – met Hoog Catharijne en de Belle van Zuylentoren als compenserende koortsdromen (waarvan dan toch 50% is gerealiseerd).

En deze stad, mijn stad, wil Culturele Hoofdstad van Europa worden, in 2018. Peter de Haan, de aanvoerder van de club die de bid voorbereidt, vergeleek de Utrechtse poging met die van onder meer Den Haag en Maastricht. ‘Wij hebben iets minder geld. Maar wij hebben dan ook een beter plan’. On-Utrechts. Leuk. Links afslaan, terwijl rechts het gebaande pad ligt. ‘We willen graag winnen. Maar we hebben natuurlijk wel minder geld’ – hij zei het niet.

(Gisteren werd de thematiek van Utrecht2018 gepresenteerd. Het was mooi, onder andere met behulp van een paar namen uit de kolom ‘meer goede bedrijven’, rechts op de pagina. Op de foto: de regisseuse van jeugdtheatergroep DOX vertelt haar droom voor 2018. Vanaf de schermen turen de achttienjarigen ons aan vanuit 2018)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s