Verwachtingen

Verkiezingstijd! Verkleumde figuren in vrolijke jassen, beschaafde gezichten lachen je toe vanaf half besneeuwde borden – en overal wordt gedebatteerd. Ik mocht vorige week een Tumultdebat leiden over de ruimtelijke ontwikkelingen in Utrecht, met de woordvoerders van zes partijen. Het was druk, veel en soms emotioneel, maar wat me het meest bij is gebleven zijn de antwoorden van de kandidaten op de slotvraag wat het moeilijkst wordt de komende vier jaar.

Vier zeiden: de ontwikkelingen in Utrecht zijn zo complex, die sturen, dat is het lastigst. Een zei: het overtuigen van mijn collega’s. Dat was tijdens het debat al gebleken. En een zei: we hebben veel minder geld, de komende jaren.

Tja, dat had dus de beginvraag moeten zijn, constateerde iemand terecht. Los daarvan: het tempert je verwachtingen over wat het lokaal bestuur kan de komende jaren. Dat is niet erg denk ik.

(Het beeld is een still van de bouwputwebcam van Herbert Boland, die de ontwikkelingen in het Utrechtse stationsgebied op de voet volgt op zijn weblog. Burgerjournalistiek van het zuiverste water)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s